Saturday, 27 November 2010

ngangkung !!

huhh , penat gila semalam .. sampai tak sempat nak update blog ni ..
semalam aku nonton movie kat CITY SQUARE (CS)  dengan bakal akak ipar aku & kakak aku ..
kitaorang tengok cerita NGANGKUNG :)
haha , best lah cite ni ..
BEST+LAWAK 
dah macam ape aku ketawa kat dalm movie smlm ..
yang akak aku tu tengah pregnant pon nak nengok movie lagi ..
biasalah org2 sekarang ..
hentam sajalah ..

aku samapai kat CS dalam pukul 2.30ptg ..
beli tiket movie , pkul 3.00ptg punya stiil ade .. tp kne dduk bwah skali ..
aku tak nak la mendongak untuk kali ke2 ..
woooo !! penat siakk !!
so , kitaorang tengok pkul 4.50ptg ..
agak lame lah nak tnggu ..
kitaorg lepak lah kat Portuguese Chicken ..

ha , masa ni lah aku kat Portuguese Chicken ..

dan yang kat bawah ni gambar2 aku lepas tengok movie :)
nampak tak RANTAI yang kat leher aku tu ..
nak taw sape bagi ..
hehehe ..
budak pempuan yang sebelah aku tu la yang bagi ..
nak taw sape die ?
haha !
die tu lah bakal akak ipar aku ..
wahahahaha .. insyaallah ..


Friday, 26 November 2010

mimpi indah ! harap menjadi kenyataan :)

di akhir persekolahan ni baru aku sedar yang dia tu satu sekolah dengan aku ..
hahaha .. tak tau la kenapa aku mimpi dia plak ! ahhahahahahaha .. tapi die tu SOMBONG ! aku pun tak pernah nak tegur die ...
eh ! COP ! aku pernah tegur die dulu .. 
haha .. baru ingat kan .. dulu die okay .. tapi sekarang macam sombong banyak ..
hmm , i know that it just a DREAM ! 
hmm , sekolah pun lagi berapa hari lagi .. for sure mesti lepas ni aku tak dapat jumpa dia lagi kan ..
i will miss him .. haha .. 
tapi aku still ade FB die .. dan .. mungkin kami tak pernah bertegur lagi dan tak akan ..
haha .. maybe one day :)
insyaallah ..

mengisi ruang kebosanan ..

hahak ! best la johan . mmg cool ..
semua boleh .. ni la video FAVOURITE aku ..

HARI INI ADAAH HARI YANG SANGAT2 MEMBOSANKAN !!

aku nk join RAINFOREST CHALENGGE ! tp x kesampaian sbb modal beribu2 ..
aku nak join group WAK pergi gunung pulai je , tp mak aku x izinkan sbb ari isnin ni ade exam ..
APE PUN TAK BOLEH !!
2 hari ni x kan lah aku nak terperok je dakt umah !!
sangat2 membosankan !!
selama 2 hari ni ape aku nak buat kat umah ?
STUDY ? x kan 24jam nk study ..
aku da puas study lah .. sedih betul hidup mcm ni ..
sabar jela .. :'(

Monday, 22 November 2010

sehari sebelum SPM

KEMAS BILIK !!
ha , ni meja tempat aku online , study & macam2 lagi la ..
yang ni plak almari solek menyolek aku .. segala2 macam benda aku letak kat atas .
kat bawah almari ni jgn cite la .. lagi la macam2 benda aku jumpa ..
ha , ni tempat aku letak buku2 & koleksi2 beg aku ..
kat tempat buku aku tu , macam2 benda aku jumpa ..
termasuk kain sekolah aku yang belum dibasuh , tapi aku dah basuh sebab nak guna esok untuk SPM ..



Monday, 8 November 2010

MY FAVOURITE SONG !!


taw tak mamt ni siapa ?
hmm .. ni lah THE SCRIPT .. cuba korang dengar lagu dia betul-betul & paham kan maksud lagu ni .. :)

Sunday, 7 November 2010

IT FAIR EVENT @ DANGA CITY MALL



ha , ni kawan fahmi . panat kerja sambil-sambil tu aku snap dgn mamat ni dulu . hehe .. bukan apa , aku tengok rambut mamat ni UNIK gila .. haha .. tak tahu lah samada rambut dia ni ori or palsu .. 

 

cantik tak muka amoi yang tengah tu . dah amoi , mestilah cina kan .. tak kan melayu plak ! nama dia crystal .. dia jual GPS kat event ni . yang tepi blah kanan tu nama dia Faz .. dia melayu lah , sebab dia kan pkai tudung .. dia dari tangkak johor , hmm .. jauh ? tahu tak pe .. yalah bukan senang nak cari duit sekarang ni kan .. aku pun selalu macam dia jugak .. mana-mana event sampai PD pun aku pernah jejak ..



ha yang mamat dua orang ni memang sporting habis .. yang pakai mask tu nama dia halim , die satu company dgn si faz awek yg td aku cerita tuu .. yang sebelah lagi tu nama dia fairuz , tp aku panggil dia yuz je .. yang belakang tu (pakai baju hitam) nama dia ... hmm , kitaorg panggil DR. LOVE !! haha .. tapi nama beul dia abg faizal , itu yang aku panggil lah ..sebab aku kan muda dari diaorg :)


event ni memang masyuk .. hehe , sebab sale aku boleh tahan banyak lah .. tapi penat dia tak ingat .. aku sampai tak sekolah hari ni .. penat berdouble2 .. huhh ... tapi esok aku mesti sekolah , almaklumlah SPM da nak dekat kan .. so , kena pandai lah bagi masa study ..

adius
merah

Saturday, 6 November 2010

EGO KAU KUAT SANGAT LAH !!!

kenapalah dia buat aq mcm ni ? dia tak taw ke yang aku sayangkan dia ?!! kenapa lah kau wat aku macam ni ? kau memang pentingkan diri sendiri & x pernah nak fikir perasaan aku ! kalau kau memang x sayangkan aku nih , kenapa kau nak jadikan aku kekasih kau ? kenapa kau tak fikir dari awal yang benda ni akan terjadi ? kau dah bersedia nak mengatasi masalh ni ? sebab kau x fikir lah kau amik keputusan macam ni kan !  apa-apalah .
setiap pertemuan mesti ada perpisahan :'( tapi 'PERPISAHAN' tu lah pengalaman yang sangat PAHIT yang akan kita lalui . dah memang adat hidup ! tapi hunny 'HIDUP MESTI DITERUSKAN' .. aq taw sedih aku ni tak kan lama , nanti okay lah .. huhh :(

bad news :'(

i feel like i can't do anything !! napa lah dia cepat berubah fikiran ? aduhh , x pernah faham perasaan aku nih !
haa .. ni lah masalah 'CINTA MONYET' !! lelaki yang terlalu sayangkan kita ni (sayang ke ?) memang akan selalu fikir yang negativ pasal kita :( ..

apa-apa pun , dia mesti kena tahu yang kita ni sayangkan dia .. hmm , kalau dia dah tak sayangkan kita lagi , apalah boleh buat kan .. janganlah kita ni 'BERTEPUK SEBALAH TANGAN'.. haha ..

                                                                                                                                   adius :
merah

Friday, 5 November 2010

MY SUPER DUPER FRIENDS IN CLASS :)

DARI KIRI : Hazierah Nasir , Saya :) , Nurul Asyiqin Hasrin , Nurul Najihah Mokhtar , Hidayah Kassim , Nur Atikah Noor . <3 u'alls :)

NEW BORN BLOG

5 NOVEMBER 2010 :) , FRIDAY & DEPAVALI DAY :)
RED , RED Orang Melayu Anak Mohmad Salleh .
so , aq combined jd lah , RED REDOMAMS :)
dilahirkan dgn sifat keMELAYUAN , hmm mak bg nama AMERAH sbb masa aku lahir tngh 'HOT' cerita 'MIERA EDORA' . kalau mak letak nama 'AMIRAH', rmai sngt nama mcm tu , so , mak aku ikut ejaan jawi . 
أميرة - (amerah)